Klompenatelier vol verrassing en humor

in het atelier van klompenmaker Martin Dijkman

Verrassing

Martin deelt zijn passie graag met jou. Zo verzorgt hij in zijn atelier demonstraties klompen maken. Soms spontaan, meestal op afspraak (maximaal veertig personen). Terwijl hij met de hand de klomp vervaardigt, vertelt hij je over zijn ervaringen, zijn reizen, zijn kijk op de klomp, de geschiedenis van het ambacht en meer, veel meer. Dat alles natuurlijk met de nodige humor.

Bekijk onze 360-graden-tour.

Kijk je ogen uit

In een half uur tijd laat hij zien hoe de contouren van een klomp tot stand komen. Hakken met een bijl, snijden met een paalmes, uitboren met een lepelboor; je ziet het allemaal. De spaanders vliegen je bij wijze van spreken om de oren. Uiteraard krijg je ook het klompenmozaïek van de Nachtwacht te zien. Martin beschikt bij zijn atelier ook over een winkel met leuke hebbedingetjes.

Arrangementen

Voor of tijdens de demonstratie klompen maken, kunnen we ook iets lekkers serveren: koffie of thee met bijvoorbeeld een klompenkoekje of Sallandse krentenwegge. En ook voor de jongste bezoekers hebben we een leuke houten souvenir als verrassing.

We demonstreren enkel op reservering, dan ontvangen wij u graag. Bel voor een reservering 0572-301248 of mail info@klompen.nl.


Volwassenen € 4,70
Kinderen (vanaf 4 jaar) € 2,60

Voor of na de demonstratie kunnen we ook iets lekkers serveren.

koffie / thee € 1,60
ranja € 0,50
cake € 1,00
krentenwegge € 1,50